Ami az egyik embernek étek, az a másiknak méreg. Ez is tény. S
hogy ez mennyire így van, mi sem bizonyítja jobban, mint a saját élményű
tapasztalat: van, aki szereti és igényli a zsírosabb, szaftosabb, fűszeres
ízekben gazdagabb, szószos, krémes ételeket - más rosszulléttel reagál rájuk, és
van, aki minden nap büntetlenül ehet jó szénhidrátokat, friss zöldségeket,
gyümölcsöket, sovány húsokat, halakat, mert ezzel őrzi meg legjobb közérzetét, ideális testsúlyát,
bármily igazságtalannak is tűnhet.
Testünk minden körülmények között egyensúlyra
törekszik és ameddig csak bírja, igyekszik kiküszöbölni az ellene elkövetett
táplálkozási visszaéléseket. Igyekszik, miközben pontosan emlékszik rájuk.
Tegyünk hát rendet a téveszmék között a
gondolatokban, és az emésztőrendszerben egyaránt!
Fölösleges és káros kísérletezni testeddel, vakon
követni az általánosságban használatos diétákat. Célravezető, ezért érdemes inkább megismerkedned saját, egyedi genetikád diktálta egyéni igényeiddel, s mindenkor azt követni.
Nem kúraszerűen, - egész életen át.