Önismeret kicsit másképp

2021.01.13

Vegyük a képeket sorban:

Fogadd el magad, úgy vagy szép és jó, ahogy vagy. - Ez akár igaz is lehet, már, ha elhiszed magadról. Ha a tükörbe nézve valóban érzed is ezt, nem csak szeretnéd érezni. Ehhez sok minden kell, mindenekelőtt egy út, amit bejársz, gyerekkorodtól. Amikor azt mondták neked, hogy így van. Gyakran. Szerencsés esetben, és most tételezzük fel, hogy ilyen szerető és elfogadó családban cseperedtél. Mostanra kialakult benned a kép az alkatodról, az arányaidról, a stílusodról, az ízlésedről, ezért bátran hagyatkozhatsz rájuk, használhatod őket. Abszolút pozitív képet látsz a tükörben. Ez jó!

Hogyan szabadulj meg gyorsan, a fölösleges kilóidtól? - Na, itt már érződik egy csapda. Mert a kilók - szerintem - nem egyik napról a másikra, hanem szépen lassan, mondhatnám sunyin, talán észrevétlenül, idővel megszokott módon és tempóban rakódtak rád. Valahogy könnyű megszokni, hogy fél kilóval lettél és maradtál több, nem ügy. Aztán egy kilóval, még ez sem téma, majd leadod. Majd figyelsz. De mondjuk nincs erőd figyelni. Rossz passzban vagy, gondolod, majd összeszeded magad és visszafordulsz. Hogy majd holnap már így indítod a napot ezért idővel könnyebb lesz(el). Szerintem legalább annyi befektetett munka és akarat szükséges ehhez, mint amannyit kemény és kitartó munkával, nem kevés pénzt beleölve a túlsúlyt kiszolgáló ételekbe és a mozgáshiányba, tettél bele. Szóval komlexen kéne változtatni. Jól enni, mozogni, eleget pihenni, kellő mennyiségű vizet inni és sorolhatnám. Meg is teszem, tanácsadásokon. Azért ott, mert ez a felület kevés ahhoz, hogy mindenre kitérjek.

Túrós batyu a legfinomabban - így készítsd... Na, hát ez az! A megszokott, kedvelt ízek, a megnyugtató élmény, evés közben. De biztos ez? Akkor is nyugodt leszel, mikor "leér" az a túrós batyu, ami a szádnak finom, de ennél több jó tulajdonság nem mondható el róla? Mert glutént tartalmaz - aminek fogyasztása áteresztő bél szindrómával, s ezzel együtt igen változatos és kellemetlen tünetekkel jár -, mert egyszerű és villámgyorsan felszívódó cukor van benne, ami azonnal az egekbe repít az inzulin hullámvasútján, élesztőt tartalmaz, ami a szervezetedben esetleg tudtodon kívül megbúvó gombákat eteti, aztán itt a túró, mondhatni, egyik nemzeti eledelünk, amit már gyerekként megízleltél és megszerettél, s amiről az évek folyamán kiderült, hogy nem is a barátod, és folytathatnám a sort. Hogy utána álmos leszel és elnehezült. Csak nem fogod majd arra a finom csemegére. 

Igen, bonyolult dolog az önelfogadás. Az önismeret is.

Én abban tudok neked segíteni, hogy azt legalább tudd, milyen táplálkozás való neked. Egy felnőtt életen át. Ha érdekel, szívesen mesélek neked, rólad.https://www.merteked.hu/arlista