Magamról


Olajos Fejes Márta vagyok, 
hivatásomat tekintve:
Horisan Metabolic Typing® szaktanácsadó.

Életmódom, életszemléletem, munkám: az embert körülményeivel, testi, lelki, szellemi, érzelmi egységével teljesként tekintő szemléletű természetgyógyászat. Ezen elvek mentén tevékenykedem, immár bő 20 éve. Ezt tanulom 30 esztendeje, folyamatosan. Mivel magamon tapasztaltam, így tudtam kamaszkoromban is már, hogy az étkezés, az élelmiszerek, milyen döntő jelentőséggel bírnak kedvem, hangulatom, aktivitásom, terhelhetőségem, jól létem szempontjából, ezért évekig kerestem a genetikai sajátosságokon alapuló, arra épülő, egyénre jellemző étkezés rendszerét, megjelenítésének, mérhetőségének módját, eszközét, módszerét.


Érdemes volt, mert jó pár évvel ezelőtt végre megtaláltuk egymást. Először csak anyagcseretípus mérésre jelentkeztem, ahol a Horisan Metabolic Typing® szakértő - minden kétséget kizáróan s mindenre kiterjedően -, meghatározta egyéni sajátosságaimat. Akkor, az addig elkövetett táplálkozási hibáimmal való szembesülés első sokkjának elmúltával azt gondoltam: most, hogy tudom, valóban létezik A MÓDSZER, bármikor rákapcsolódhatom, bármikor elkezdhetem. Legjobb lenne azonnal. Megértettem, hogy mi a legjobb nekem, hogy mitől működöm optimálisan, úgy értem: nem csak a testem, hanem a gondolkodásom, az aktivitásom, az életszemléletem, egyszóval az életem; - viszont a javasoltként kimértnél nagyobb adagokra és több édességre, gyümölcsre vágytam. Még. Okkal - joggal, hiszen a mérést megelőzően általános, éppen aktuális trendeket magamra szabottan, sikerült hellyel - közzel, típusom mellé étkeznem. Az első döbbenet után kezdődött - csakis magam előtt vállaltan - a halogatásom, az addig ismerős komfortzónámhoz való ragaszkodásom, azon belül maradásom. Egy kis haladékot kértem magamtól: még ne most, még nem most kezdeném... Pedig pontosan éreztem, hogy mi rossz és mi a jó nekem... Mostanra persze már azt is tudom, ennek mi az oka, és azt is, hogy miért van értelme pontosan követni az ajánlást...

Aztán, mert olyan szinten talált rám a módszer és a téma, ahogyan azt vágytam, az élet megadta a számomra legjobbaktól, leghitelesebbektől való megtanulás lehetőségét! Elsajátítottam magát a módszert, magyar és német szakértők előtt is sikeresen levizsgáztam belőle - így hivatalosan én is Horisan Metabolic Typing® szaktanácsadóvá lettem. Természetesen továbbra is tanulok rendületlenül és folyamatosan. Megvásároltam az eszközöket, amikkel mérhetővé, láthatóvá, értelmezhetővé tehetőek egyéni sajátosságaink, s immár készen állok arra, hogy lelkesen és bátran hívjalak: gyere, tarts velem!

Tudva azt is, hogy ez a metodika túlmutat a táplálkozáson, hiszen egyénre és típusra szabott sportajánlással teszi teljessé az életmód megváltoztatását, fenntarthatóságát.

Amit ezzel a módszerrel kínálok, az a magasabb energiaszint, sokkal jobb közérzet, optimális és megtartható testsúly, és ideális testösszetétel. Táplálkozási ajánlásod betartásával szervezeted egészségesen fog működni és a természetes egyensúlyod elérésével helyreállíthatod tested öngyógyító mechanizmusait.

:)  (:
Érdekesség lehet esetemben, hogy szertartásvezetőként külső helyszíneken, kreatív esküvői szertartásokat is vezetek. Ez egy másik, alkotói vénámnak, érzelmeimnek teret adó szerelem az életemben. Ezért ha menyasszonyként - vőlegényként, örömanyaként - örömapaként, koszorúslányként, vagy akár leendő vendégként előtted áll a Nagy Esemény 
(Érettségi találkozó, bankett, fellépés, előadás, vagy bármilyen másért fontos alkalom), a felkészülési időszakban - közösen -, ki tudjuk hozni belőled a legeslegjobb formád. Aztán más dolgod már nem is lesz, mint hogy - ha igényled, a segítségemmel -, egy életen át meg is tartsd azt!
Bővebben itt olvashatsz a témában: