Szemfényvesztőid...

2019.06.24

A posztban feltettem egy kérdést: Kedved szerint hogyan töltenéd a nyaralásod?

A külsőddel elégedetten, vagy kicsit pironkodva?

Nyilván vannak sokan, aki vagy szerencsés genetikával megáldottan - az élménytől derűsen kacsintanak a tükörbe, vagy nem annyira, viszont kitartóan tesznek azért, hogy tetsszen nekik a látvány, mikor a tavalyi fürdőruha csinosan áll rajtuk -- pláne, ha újban pompáznak a vízparton -, és biztos vannak nem kevesen olyan nők is, férfiak is, akik szent elhatározással fogadják: azonnal változtatnak eddigi szokásaikon, mert ez így egy aztán huncut pillanatig sem mehet tovább...

Ha az utóbbi érzés az ismerősebb, megosztok néhány apró trükköt, segítve ezzel az elindulást:

Haladéktalanul köszönj el minden olyan élelmiszertől - bármily gaz csábító is -, ami egyre távolabb sodor a vágyott külsődtől! Semmi félrekacsintás, semmi engedmény, semmi melléevés! Minden régi szokás bepróbálkozik időnként és az égvilágon mindent el is követ azért, hogy visszaédesgessen korábbi elhajlásaidhoz. Ha engedsz neki(k), véged van... kezdheted elölről... Pfff...És nagyon nem lesz könnyebb. A kudarctól cserébe frusztrált és dühös leszel. Magadra... (is)

Azokkal az élelmiszerekkel - és hogy melyek azok, ezt pontosan meg tudom állapítani neked a tanácsadás során -, amik feltöltik a tested vitaminokkal, nyomelemekkel, enzimekkel, ásványi anyagokkal, viszont mielőbb köss szorosabb barátságot! Bátran és kreatívan válogass közűlük - leginkább a piacon -, és pakold csak tele velük a hűtőt, szerencsésebbek a kamrát, pincét, kinek mi adatott! Kétségtelen, hogy kívánni fogod azokat, amik korábban annyi (vigyázz, délibáb!) örömmel kecsegtettek. Közben azért kendőzetlenül és legalább magadhoz őszintén, lásd meg azt is, azokkal mire és hová jutottál? Szóval dönts és haladéktalanul cselekedj! A rossz hír az, hogy valószínűleg pont a kedvenceid tettek a legtöbb kárt benned. Ebből következik, hogy nem eshet meg a szíved rajtuk, bármilyen hízelgő gondolatokkal, hamis ígéretekkel bombáznak majd. Ha kitartasz, idővel lekopnak mellőled.

Alap, hogy evés után indulj bevásárolni, így könnyebb célirányosan tartani a kitűzött irányt! Víz - lehetőleg szénsavmentes -, mindig legyen kéznél nálad! Hogy az csapvíz, palackozott, szűrt - tisztított, energetizált, forralt, ízesített, citromos, mentás, jéghideg, szobahőmérsékletű, forró, arról megoszlanak a vélamények, de te csak igyál! Főleg éhgyomorra és étkezések között! Ebben a rekkenő hőségben éppúgy, mint a kellemesebb napokon! Muszáj! Enni is, okosan, tervezetten, fegyelmezetten! 

Vannak még bőven ötleteim. Ha jelzed nekem kommentben, hogy szeretnéd tovább is olvasni őket, szívesen tovább írom!