Tisztában vagy az igényeiddel?

2019.05.28

Sokak szemében talán nem tűnik újdonságnak, mikor arról beszélünk, hogy vannak közöttünk olyan táplálkozási típusú emberek, akik ahhoz, hogy terhelhetőek, energikusak, fáradhatatlanok,  frissek legyenek, arányaiban jóval több hasznos szénhidrátot  kell fogyasztaniuk - ráadásul minden étkezésükkor -, mint amennyi husit, halat, kígyót - békát, tengeri herkentyűt, mert abból nyerik energiájukat a mindennapokhoz.  Lehet, felszisszennek többen a gondolatra, hogy hol az igazság mostanában, mikor ők meg még a jégbehűtött nyári gyümölcssaláta puszta nyálcsorgató gondolatától is híznak - nemszeretem helyekre -, újra és újra, oda és mindig ugyanoda, a rájuk oly jellemző testtájakra?!

Nos, kérem, az igazság ideát lakik. Vannak olyan szerencsések, akik lottó ötös híján azt a játékot nyerték meg, melyben büntetlenül ehetnek arányaiban kiadósabb adag szénhidrátokat, friss, ropogós zölgségeket, zamatos gyümölcsöket, ízes köreteket és vannak, akik a "fehérje/zsír" kártyát húzták, táplálkozási típusuk meghatározásakor. Na, ők aztán nagy kanállal ehetik a fűszeres, gazdag szaftokat, pöriket, paprikásokat (is), mert ők meg ezektől vannak a topon. Egyikük szükséglete sem jobb, vagy rosszabb a másikénál, csupán csak más. Más igények, más arányok, más ritmus, más alapanyagok. Ennyi a titok. Kezdetben...

Aki szeretné fellibbenteni saját típusának rejtelmeiről a fátylat, azt várom szeretettel, személyes tanácsadásra! Bejelentkezni a lap bal alsó csücskének valamelyikén, vagy a "Kapcsolat" menüpont egyikén tudtok. Csak bátran, vakmerően!